Ruud Weber & Lars Muller

Ruud Weber & Lars Muller
(Akoestisch Duo)

Ruud Weber, bekend van King of the World en Snowy White is naast zijn vele band projecten groot liefhebber van het musiceren in intieme setting. Op een akoestische gitaar nummers spelen voor een aandachtig publiek is voor hem de ultieme vorm van musiceren. Samen met meestergitarist Lars Muller speelt hij eigen composities gecombineerd met klassiekers uit de Americana en blues traditie. Deze twee heren zijn na twintig jaar samen spelen muzikaal zo vergroeit dat de magie er bij vlagen vanaf springt.

www.ruudweber.com

Ruud Weber

Ruud Weber leerde op jonge leeftijd de blues kennen bij Barry McCabe’s Albatross, waarmee hij jaren door Europa toerde. Gaandeweg ontwikkelde hij de unieke combinatie van zang en bas en groeide uit tot een volwaardig frontman bij Snowy White met wie hij twee CD’s en een DVD opnam met daarop meerdere door hem geschreven composities. Als begeleider werkte hij o.a. met artiesten als Matt Schofield, Kid Ramos, JB Meijers, Mick Taylor, Nico Wayne Toussaint, Jan Akkerman, David Gogo, Carl Verheyen en Tony Vega. Vanaf 2012 is hij actief met King of the World waarmee hij vijf CD’s uitbracht en een begrip is geworden in de Europese roots-scene. Ruud Weber is driemaal uitgeroepen tot beste blues bassist door de Dutch Blues Foundation.

Lars Muller

Lars Muller speelde vanaf jeugdige leeftijd op podia door heel Nederland. Na het afstuderen aan het Conservatorium van Enschede heeft hij zich ontwikkeld tot één van Nederlands grootste gitaartalenten. Hij werkte o.a. samen met Snowy White op de Ruud Weber Band CD “New Blues” en is momenteel actief als studio gitarist en speelt regelmatig met diverse formaties. Hij is beïnvloed door de klassiekers als BB, Freddie en Albert King maar ook door de hedendaagse toppers als Carlton, Clapton en Ford. Een bijzondere mix van oud en nieuw die door velen gezien wordt als de toekomst van de blues!

 

Contact:
RW productions
info@ruudweber.com
06-41860102

Space Captain // King of the World - Connected
  1. Space Captain // King of the World - Connected
  2. I can’t help myself // King of the World - Connected
  3. Life after you // King of the World - Connected
  4. Money // King of the World - Connected
  5. Eyes wide open // King of the Wolrd - Connected
  6. Saving Grace // King of the World - Connected
  7. Future man // King of the World - Connected
  8. Give me back my heart // King of the World - Give me back my heart
  9. Connected // King of the World - Connected
  10. Love don’t come from you (King of the World) // King of the World - Connected