Blog Post

News from us
23 July 2021

Ruud Weber & Lars Muller Cactus Hengelo

||
0 Comment
|
Vrijdag 23 juli Ruud Weber & Lars Muller Acoustic Duo in de Cactus Hengelo.
Ruud Weber kennen we vooral van zijn werk met King of the World en Snowy White maar ook van artiesten als Matt Schofield, JB Meijers en Kid Ramos. In Muziekcafé de Cactus leidt hij al bijna 25 jaar de maandelijkse Akoestische Sessieband waar in intieme setting alles wordt vertolk van singer-songwriter tot blues.
Hij komt samen met meestergitarist Lars Muller die afstudeerde op het Conservatorium in Enschede waar hij Ruud Weber in de negentiger jaren leert kennen. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk actief in bands als Buddy X en de Ruud Weber band. Lars staat bekend als een gitarist die zich begeeft op het grensgebied tussen de blues en jazz.
In deze akoestische setting spelen ze eigen composities gecombineerd met klassiekers uit de Americana en blues traditie Deze twee heren zijn na twintig jaar spelen muzikaal zo versmolten dat de magie er bij vlagen vanaf springt.
www.ruudweber.com
Ruud Weber
Ruud Weber leerde op jonge leeftijd de blues kennen bij Barry McCabe’s Albatross, waarmee hij jaren door Europa toerde. Gaandeweg ontwikkelde hij de unieke combinatie van zang en bas en groeide uit tot een volwaardig frontman bij Snowy White met wie hij twee CD’s en een DVD opnam met daarop meerdere door hem geschreven composities. Als begeleider werkte hij o.a. met artiesten als Matt Schofield, Kid Ramos, JB Meijers, Mick Taylor, Nico Wayne Toussaint, Jan Akkerman, David Gogo, Carl Verheyen en Tony Vega. Vanaf 2012 is hij actief met King of the World waarmee hij vijf CD’s uitbracht en een begrip is geworden in de Europese roots-scene. Ruud Weber is driemaal uitgeroepen tot beste blues bassist door de Dutch Blues Foundation.
Lars Muller
Lars Muller speelde vanaf jeugdige leeftijd op podia door heel Nederland. Na het afstuderen aan het Conservatorium van Enschede heeft hij zich ontwikkeld tot één van Nederlands grootste gitaartalenten. Hij werkte o.a. samen met Snowy White op de Ruud Weber Band CD “New Blues” en is momenteel actief als studio gitarist en speelt regelmatig met diverse formaties. Hij is beïnvloed door de klassiekers als BB, Freddie en Albert King maar ook door de hedendaagse toppers als Carlton, Clapton en Ford. Een bijzondere mix van oud en nieuw die door velen gezien wordt als de toekomst van de blues!
**Let op: er zijn vanwege corona maatregelen beperkende voorschriften.
Daar dienen we ons wel aan te houden, door het kopen van een ticket verklaar je je daarmee akkoord!
|

Leave a Reply

Space Captain // King of the World - Connected
  1. Space Captain // King of the World - Connected
  2. I can’t help myself // King of the World - Connected
  3. Life after you // King of the World - Connected
  4. Money // King of the World - Connected
  5. Eyes wide open // King of the Wolrd - Connected
  6. Saving Grace // King of the World - Connected
  7. Future man // King of the World - Connected
  8. Give me back my heart // King of the World - Give me back my heart
  9. Connected // King of the World - Connected
  10. Love don’t come from you (King of the World) // King of the World - Connected