Buddy X

Powertrio Buddy X, Ruud Weber, Lars Muller en Rob ter Maat, komt na vele jaren weer bij elkaar om te spelen. De onmiskenbare magie tussen deze muzikanten bleek nog altijd aanwezig bij een onlangs gehouden reünie. De “roots” van Buddy X ligt duidelijk in de blues, maar als stijl gaan ze over het hele spectrum. Je hoort vlagen funk, rock, jazz en soul waarbij de herkenbare “Buddy X sound” altijd overeind blijft. Eigen werk van Lars en Ruud, of bijzondere versies van klassiekers komen voorbij, waarbij gezocht word naar de magie van het moment met veel improvisatie. Live druipt het speelplezier eraf. In een wereld waar alles draait om oppervlakkigheid is Buddy X  “the real thing” 

 

Ruud Weber – zang/bas

 

Deze zanger, bassist en componist is vooral bekend van zijn werk bij Snowy White en King of the World. Op jonge leeftijd leerde hij de blues kennen bij Barry McCabe’s Albatross, waarmee hij jaren door Europa tourde. Gaandeweg ontwikkelde hij de unieke combinatie van zang en bas en groeide uit tot een volwaardig frontman bij Snowy White met wie hij tussen 2009 en 2012 twee CD’s en een DVD opnam met daarop meerdere door hem geschreven nummers. Ook werkte hij als begeleider van artiesten als Mick Taylor, Nico Wayne Toussaint, Jan Akkerman, David Gogo, Carl Verheyen, Tony Vega, en Arthur Ebeling Vanaf 2012 is hij actief met King of the World. Inmiddels is hij drie maal uitgeroepen tot beste blues bassist door de Dutch Blues Foundation. www.ruudweber.com

 

Lars Muller – Gitaar/zang

 

Deze gitaarvirtuoos stond vanaf jeugdige leeftijd op podia in Oost Nederland. Onafscheidbaar van zijn gitaar, heeft Lars zich ontwikkeld tot één van Nederlands grootste gitaartalenten. Deze afgestudeerde Conservatorium student werkte samen met Snowy White op de Ruud Weber Band CD “New Blues” en is momenteel actief als studio gitarist en speelt regelmatig met zijn eigen bands. Hij is beïnvloed door de klassiekers als BB, Freddie en Albert King maar ook door de hedendaagse toppers als Carlton, Clapton en Ford. Een bijzondere mix van oud en nieuw die door velen gezien word als de toekomst van de blues!

 

Rob ter Maat

 

Deze “feel” drummer komt uit de legendarische Ter Maat drumfamilie uit Hengelo Overijssel. Opgegroeid tussen de drumstokken in de drumspeciaalzaak van zijn vader, ontwikkelde hij zich tot één van de meest gevraagde drummers in Nederland. Zo speelde hij naast Buddy X ook met Waylon in zijn country tijd. In alle stijlen, van funk, rock, pop tot country, weet hij altijd zijn unieke “feel” overeind te houden. Samen met Ruud legt hij de vette basis neer voor gitarist Lars Muller.

 

Contact:
RW productions
info@ruudweber.com
06-41860102

Space Captain // King of the World - Connected
  1. Space Captain // King of the World - Connected
  2. I can’t help myself // King of the World - Connected
  3. Life after you // King of the World - Connected
  4. Money // King of the World - Connected
  5. Eyes wide open // King of the Wolrd - Connected
  6. Saving Grace // King of the World - Connected
  7. Future man // King of the World - Connected
  8. Give me back my heart // King of the World - Give me back my heart
  9. Connected // King of the World - Connected
  10. Love don’t come from you (King of the World) // King of the World - Connected