King of the World

Sinds de oprichting in 2012 is King of the World een begrip in de binnen- en buitenlandse roots & blues scene. Met de komst van Stef Delbaere op gitaar (2018) en de CD “Connected” (2019) is deze status nog eens stevig bevestigd.Een band die zichzelf heeft herontdekt en waar de klasse en energie vanaf druipt!
Stef Delbaere is de jonge gitarist uit Gent België die opgroeide tussen de jazz- en blues platen van zijn vader en Cum Laude afstudeerde aan het Rotterdams Conservatorium. De invloeden van het nieuwe bandlid zijn duidelijk te horen op de laatste plaat en belooft veel voor de toekomst. Na een succesvolle “Connected” tour door diverse landen zijn de heren begonnen met het schrijven van nieuw materiaal. In de King of the World traditie natuurlijk weer veel meerstemmige zang en invloeden uit de blues, rock en New Orléans.

King of the World bouwde in de afgelopen 8 jaar een dijk van een reputatie op met de albums “Can’t Go Home” (2013), “KOTW” (2014), “Live at Paradiso” (2015), Cincinnati (2016) en Connected (2019).  Alle vijf albums vielen louter lovende reviews ten deel, zowel in de binnen- als buitenlandse muziekpers. Ook de live-reputatie, die de band heeft opgebouwd middels optredens op onder meer festivals als North Sea Jazz Festival, Ribs ’n Blues, R & B Night Groningen en Bluesrock Tegelen, heeft aan het succes bijgedragen. Daarnaast wordt de groep geboekt in Nederpoptempels als Paradiso, Hedon, De Boerderij, en vele andere. Een bevestiging dat KOTW er in geslaagd is de blues in bredere zin voor het voetlicht te brengen.
De band heeft er ook al verscheidene TV en radioshows op zitten waaronder Pauw en Witteman (TV 2x), Vrije Geluiden (TV), Derksen on the Road (TV), Jongens van het Noorden(TV), Spijkers met Koppen (radio) en TROS-muziekcafé́ (radio).
De verder toegenomen landelijke waardering voor KOTW heeft zich geuit in het winnen van diverse Blues Awards: beste drummer, beste toetsenist, beste bassist (3x), beste gitarist en beste band en maar liefst 6 noteringen in de 2017 Dutch Blues Top 100 aller tijden. De band toerde in hun 8-jarig bestaan door Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië.

Voor meer info:  www.kingoftheworld.eu

Ruud Weber – zang/bas  
Stef Delbaere – gitaar  
Govert van der Kolm – toetsen/zang
Marlon Pichel – drum/zang

Contact/Boekingen:

RW Productions
Tel: 06-41860102
info@kingoftheworld.eu

Space Captain // King of the World - Connected
  1. Space Captain // King of the World - Connected
  2. I can’t help myself // King of the World - Connected
  3. Life after you // King of the World - Connected
  4. Money // King of the World - Connected
  5. Eyes wide open // King of the Wolrd - Connected
  6. Saving Grace // King of the World - Connected
  7. Future man // King of the World - Connected
  8. Give me back my heart // King of the World - Give me back my heart
  9. Connected // King of the World - Connected
  10. Love don’t come from you (King of the World) // King of the World - Connected